Om Marus Chocolatier
Marus Chocolatier
Marus Chocolatier er en lille chokoladeproducent, skabt ud fra en vision om at chokolade er mere end ”et stykke sødt til kaffen” – det er en sensorisk oplevelse, hvor smage, tekstur og det visuelle udtryk går op i en højere enhed. Chokolade er kunst! Derfor arbejder Marus Chocolatier intensivt med at skabe de bedste smagssammensætninger, den helt rigtige mundfølelse og ikke mindst et visuelt udtryk, der forener det hele i en indbydende pakke. Alle chokolader er fremstillet i hånden i vores lille værksted og vi laver ikke flere chokolader end vi kan sælge. Det er det eneste der giver mening, når man vil sikre dig den bedste smagsoplevelse og ud fra en bæredygtig tankegang.
At skabe smag ud over det sædvanlige er en kompleks opgave, hvor det handler om at balancere de fem grundsmage: surt, sødt, salt, bittert og umami (sidstnævnte fylder dog mindre i det søde køkken end de andre). Derfor vil du opleve at chokoladestykkerne fra Marus Chocolatier oftest vil have to slags fyld, f.eks. ganache og pate de fruit eller ganache og saltkaramel. Dette sættes sammen med en nøje udvalgt chokolade, udvalgt efter smagsbalancen og støbt så den giver det helt rigtige knæk i munden. Du vil opleve, at hver chokoladestykke fremstår som en lille dessert i sig selv – et lille stykke gastronomisk kunst, hvor smag og præsentation går op i en højere enhed.
Marus Chocolatier stræber altid efter at forfine og innovere vores smage og udtryk. Det er en organisk og levende proces, påvirket af årstiden, naturen og verden omkring os. Derfor er vores kollektion i en løbende udvikling, hvor smage, former og farver ændrer sig efter og afspejler omgivelserne. Der vil derfor løbende blive skiftet ud i kollektionen, men stadig med plads til favoritterne, måske i en forfinet udgave.
Grundlægger og ejere
Bag Marus Chocolatier står Maria Martynova. Maria er født i Rusland, men har i Danmark foldet sin drøm ud som chocolatier og konditor. Marias passion for chokolade og desserter har både ført hende forbi div. chokoladeproducenter samt stillinger som dessertchef og konditor i adskillige restauranter. Hun er uddannet chocolatier og blev allerede året efter endt uddannelse inviteret tilbage til skolen, denne gang som gæsteunderviser på samme uddannelse.
Maria skaber personlige og unikke chokolader ud fra sin smag, med fokus på harmoniske og klare smage og et smukt og kunstnerisk udtryk. Ambitionen er altid at få alle elementerne til at gå op i en sensorisk enhed, så hver enkelt chokoladestykke bliver en komplet oplevelse – et indkapslet øjeblik af harmoni, skønhed og velsmag.